Het project kost 200 miljard florint (642 miljoen euro). De projectleider kondigde de nieuwe museumwijk aan tijdens een hoorzitting in het parlement. De bedoeling is dat het stadspark Városliget, dat al de dierentuin, de thermale baden Szechenyi, vier musea en een groot groengebied omvat, grondig gerenoveerd wordt.

Er staan ook een nieuwe Nationale Gallerij en een Huis van Hongaarse muziek op de planning. Op een andere locatie in de stad werkt men aan een nieuw fotografie- en een architectuurmuseum.

Het museumkwartier zal voor een deel een brede betonnen promenade vervangen. Deze werd in de communistische periode aangelegd en wordt momenteel vooral gebruikt als parkeerplaats. (LP)

Het project kost 200 miljard florint (642 miljoen euro). De projectleider kondigde de nieuwe museumwijk aan tijdens een hoorzitting in het parlement. De bedoeling is dat het stadspark Városliget, dat al de dierentuin, de thermale baden Szechenyi, vier musea en een groot groengebied omvat, grondig gerenoveerd wordt. Er staan ook een nieuwe Nationale Gallerij en een Huis van Hongaarse muziek op de planning. Op een andere locatie in de stad werkt men aan een nieuw fotografie- en een architectuurmuseum.Het museumkwartier zal voor een deel een brede betonnen promenade vervangen. Deze werd in de communistische periode aangelegd en wordt momenteel vooral gebruikt als parkeerplaats. (LP)