De Franse regering maakte deze week bekend dat drie van de belangrijkste musea in Parijs - het Louvre, Versailles en Musee d'Orsay - vanaf volgend jaar zeven dagen in de week geopend zullen zijn. Op dit moment zijn deze musea nog één dag in de week gesloten, op maandag of dinsdag.

De regering hoopt het aantal toeristen daarme te verhogen en de kosten van de extra openingsdag daarmee te kunnen compenseren.

Vergelijkbare instellingen in andere landen zoals de National Gallery of het British Museum in London en het Museum of Modern Art in New York zijn al de hele week geopend. (MS)

De Franse regering maakte deze week bekend dat drie van de belangrijkste musea in Parijs - het Louvre, Versailles en Musee d'Orsay - vanaf volgend jaar zeven dagen in de week geopend zullen zijn. Op dit moment zijn deze musea nog één dag in de week gesloten, op maandag of dinsdag. De regering hoopt het aantal toeristen daarme te verhogen en de kosten van de extra openingsdag daarmee te kunnen compenseren. Vergelijkbare instellingen in andere landen zoals de National Gallery of het British Museum in London en het Museum of Modern Art in New York zijn al de hele week geopend. (MS)