Met een tentoonstelling van de superlatieven over Leonardo da Vinci wil Milaan nog meer bezoekers naar de stad lokken. In het Palazzo Reale worden tot 19 juli meer dan 200 schilderijen, tekeningen, sculpturen en manuscripten van het universele genie tentoongesteld, afkomstig uit musea als het Louvre in Parijs, het Uffizi in Firenze, de Vaticaanse musea in Rome, het British Museum in Londen en het Metropolitan Museum in New York. Volgens de initiatiefnemers is de tentoonstelling "Leonardo 1452-1519" de belangrijkste expo over de kunstenaar, die ooit in Italië werd georganiseerd.

Tot de tentoongestelde werken behoort ook "De Vitruviusman", een tekening van da Vinci, waarop een man met uitgestrekte armen in een vierkant en een cirkel is afgebeeld, een studie van het menselijk lichaam. Het meesterwerk uit het jaar 1492 wodt omwille van conserveringsredenen slechts zelden getoond, en mag in Milaan slechts een maand geëxposeerd worden, luidt het in de aankondiging. Normaal gezien bevindt het zich in de Galleria dell'Accademia in Venetië. (Belga)

Lees ook waarom deze tentoonstelling de belangrijkste ooit in Italië is.

Met een tentoonstelling van de superlatieven over Leonardo da Vinci wil Milaan nog meer bezoekers naar de stad lokken. In het Palazzo Reale worden tot 19 juli meer dan 200 schilderijen, tekeningen, sculpturen en manuscripten van het universele genie tentoongesteld, afkomstig uit musea als het Louvre in Parijs, het Uffizi in Firenze, de Vaticaanse musea in Rome, het British Museum in Londen en het Metropolitan Museum in New York. Volgens de initiatiefnemers is de tentoonstelling "Leonardo 1452-1519" de belangrijkste expo over de kunstenaar, die ooit in Italië werd georganiseerd.Tot de tentoongestelde werken behoort ook "De Vitruviusman", een tekening van da Vinci, waarop een man met uitgestrekte armen in een vierkant en een cirkel is afgebeeld, een studie van het menselijk lichaam. Het meesterwerk uit het jaar 1492 wodt omwille van conserveringsredenen slechts zelden getoond, en mag in Milaan slechts een maand geëxposeerd worden, luidt het in de aankondiging. Normaal gezien bevindt het zich in de Galleria dell'Accademia in Venetië. (Belga)Lees ook waarom deze tentoonstelling de belangrijkste ooit in Italië is.