Atomium viert feest: alle Belgen binnen aan voordeeltarief

© Belga

Het bekendste bouwwerk van België viert feest. Het is vandaag namelijk precies tien jaar geleden dat het volledig gerenoveerde Atomium zijn deuren opnieuw opende. De komende maanden zijn er allerlei acties. Zo mogen alle landgenoten eens een kijkje gaan nemen tegen voordeeltarief op dinsdag, woensdag of donderdag.

Het Atomium was tien jaar geleden, na twee volle jaren vernieuwingswerken, in volle glorie hersteld en trok sindsdien meer dan 5 miljoen bezoekers van over de hele wereld. “In het voorbije jaar hebben we 622.396 bezoekers over de vloer gekregen”, zegt woordvoerster Inge Van Eycken. “Weinig attracties in ons land trekken zo veel volk.”

Binnenkort ontvangt het Atomium haar zes miljoenste bezoeker. “En die zal gepast in de bloemetjes gezet worden en getrakteerd worden op verrassingen”, aldus Van Eycken. “Afwachten welke nationaliteit die zes miljoenste zal hebben. Bij de 3.333.333ste, die we ook gevierd hebben, ging het om een Rus.”

Voordeeltarief

Het Atomium plant voorts nog verschillende festiviteiten om die tien succesvolle jaren na de heropening te vieren: zo worden er ook concerten, wedstrijden en speciale promotieacties per provincie gepland. Elke Belg zal de kans krijgen om het Atomium te (her)bezoeken tegen een zeer voordelig tarief: 5 euro voor alle leeftijdscategorieën (normaal is het 12 euro voor een volwassene, nvdr).

In april wordt de aftrap gegeven met de provincie Antwerpen, in mei volgt West-Vlaanderen, in juni is Namen aan de beurt. Dan volgen Limburg in juli, Luxemburg in augustus, Henegouwen in september, Oost-Vlaanderen in oktober, Luik in november en in december kunnen Brussel en Brabant profiteren van deze actie. Het is wel belangrijk om te noteren dat het voordeeltarief dan geldt op dinsdag, woensdag en donderdag en niet op de andere dagen. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content