Antwerpse fietstaxi’s gelanceerd

© Blue Sky

Vanaf deze week kan Antwerpen kennismaken met ‘sustainable city transport’. Blue Sky is een gloednieuw, Belgisch initiatief dat personen en op termijn ook goederen in de stad zal vervoeren per fiets: sneller dan de files en beter voor het milieu.

Internationale trend

In vele internationale grootsteden zijn dergelijke projecten reeds een groot succes, dan kan Antwerpen natuurlijk niet achterblijven. “Het is een bewustwordingsproces voor iedereen: met het oog op de toekomst moeten we in elke grootstad op zoek naar duurzamere vervoersoplossingen”, vertelt Frank Huys, initiatiefnemer van Blue Sky. De nieuwe generatie velotaxi’s – die 90 km aan een stuk kunnen rijden – hebben een kleine elektrische motor, maar zijn heel milieuvriendelijk en worden ecologisch opgeladen. “Met dit concept willen wij een bijdrage leveren aan de uitbouw van een ecologisch verantwoorde stadsontwikkeling”, aldus Huys.

Personen- en goederenvervoer

Blue Sky zal zowel vervoer van personen als van goederen aanbieden. Vanaf juli kunnen inwoners van Antwerpen en toeristen beroep doen op een professionele veldtaxi. In het najaar wordt er samengewerkt met lokale partners om in de eerste plaats verse goederen en aanverwante producten te vervoeren en worden er ook partnerships opgezet met scholen, ziekenhuizen en openbare centra om snel, ecologisch en vooral efficiënt lokale producten en berichten te verdelen.

Praktisch

Een rit met Blue Sky kost een persoon alleen 4 euro voor de eerste 10 minuten, met een extra kost van 3 euro per volgende 10 minuten. Een rit met Blue Sky kost een koppel 6 euro voor de eerste 10 minuten, met een extra kost van 3 euro per volgende 10 minuten. Er zijn ook speciale museum- en shoptarieven per halfuur of uur. Een fietstaxi bestellen kan via www.bluesky.blue.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content