Geen land heeft door de eeuwen heen zoveel invloed gehad op Amsterdam als Frankrijk. De sporen daarvan zijn ook nu nog goed te zien.

Daarom is een app ontwikkeld die tijdens een wandeling door de stad de Franse kant van Amsterdam toont.

De anderhalf uur durende wandeling begint bij het Amsterdam Museum en eindigt bij het Waterlooplein. Onderweg komt u meer te weten over beroemde Fransen, zoals koningin Marie de Medicis, de filosoof Descartes, Napoleon en zijn broer koning Lodewijk, de schilder Monet en vele anderen.

Ook toont de app de grote invloed van Franse bouwmeesters in de stad.

Naast de wandelroute is er informatie over Franse locaties elders in Amsterdam en krijgt u tips voor typisch Franse adresjes, zoals een Parijse brasserie, een bakker uit de Vendée, een winkeltje met Parijse sieraden en een Frans restaurantje.

De app wordt aangevuld met filmpjes en geluidsfragmenten en werkt volledig offline zodat u onderweg geen internetverbinding nodig heeft.

U kunt de app via www.fransamsterdam.nl downloaden. De app kost 3,99 euro. (MS)

Geen land heeft door de eeuwen heen zoveel invloed gehad op Amsterdam als Frankrijk. De sporen daarvan zijn ook nu nog goed te zien. Daarom is een app ontwikkeld die tijdens een wandeling door de stad de Franse kant van Amsterdam toont. De anderhalf uur durende wandeling begint bij het Amsterdam Museum en eindigt bij het Waterlooplein. Onderweg komt u meer te weten over beroemde Fransen, zoals koningin Marie de Medicis, de filosoof Descartes, Napoleon en zijn broer koning Lodewijk, de schilder Monet en vele anderen. Ook toont de app de grote invloed van Franse bouwmeesters in de stad. Naast de wandelroute is er informatie over Franse locaties elders in Amsterdam en krijgt u tips voor typisch Franse adresjes, zoals een Parijse brasserie, een bakker uit de Vendée, een winkeltje met Parijse sieraden en een Frans restaurantje. De app wordt aangevuld met filmpjes en geluidsfragmenten en werkt volledig offline zodat u onderweg geen internetverbinding nodig heeft. U kunt de app via www.fransamsterdam.nl downloaden. De app kost 3,99 euro. (MS)