Bij Google Cultural Institute zijn 1.000 internationale instellingen aangesloten. De website bereikt online meer dan 40 miljoen mensen per jaar. De eigen website van het Rijksmuseum trekt jaarlijks 6 miljoen bezoekers.

Taco Dibbits, Directeur Collecties Rijksmuseum: We zijn trots dat het Rijksmuseum het grootste museum op Google Cultural Institute is. De samenwerking sluit perfect aan bij onze visie dat het Rijksmuseum van en voor iedereen is. Op deze manier kunnen wereldwijd nog meer mensen van de collectie genieten.

Ook kan iedereen vanaf vandaag met behulp van Google Street View door alle gangen van het 19de-eeuwse gebouw dwalen en het gerenoveerde interieur bekijken. Gecombineerd met een smartphone en Google Cardboard kan het Rijksmuseum tot leven worden gebracht in Virtual Reality.

GF
© GF

Tegelijkertijd met de opname van de digitale collectie in Google worden er ook vijf nieuwe digitale tentoonstellingen geopend. Deze gaan over:

- Jan Steen: een geboren verhalenverteller, toont hoe in zijn schilderijen vele verschillende thema's zijn verwerkt

- De Nachtwacht gaat in op de individuele details van dit iconische kunstwerk

- Johannes Vermeer: details van zijn meesterwerken onthuld

- Rembrandt van Rijn: een overzicht van deze kunstenaar

- Joannes Lutma: een Nederlandse goudsmid

Vermeer is extra goed vertegenwoordigd op Google Arts & Culture met de aanwezigheid van in totaal 35 meesterwerken, waaronder de vier die in het Rijksmuseum hangen.

Bij Google Cultural Institute zijn 1.000 internationale instellingen aangesloten. De website bereikt online meer dan 40 miljoen mensen per jaar. De eigen website van het Rijksmuseum trekt jaarlijks 6 miljoen bezoekers.Taco Dibbits, Directeur Collecties Rijksmuseum: We zijn trots dat het Rijksmuseum het grootste museum op Google Cultural Institute is. De samenwerking sluit perfect aan bij onze visie dat het Rijksmuseum van en voor iedereen is. Op deze manier kunnen wereldwijd nog meer mensen van de collectie genieten.Ook kan iedereen vanaf vandaag met behulp van Google Street View door alle gangen van het 19de-eeuwse gebouw dwalen en het gerenoveerde interieur bekijken. Gecombineerd met een smartphone en Google Cardboard kan het Rijksmuseum tot leven worden gebracht in Virtual Reality. Tegelijkertijd met de opname van de digitale collectie in Google worden er ook vijf nieuwe digitale tentoonstellingen geopend. Deze gaan over:- Jan Steen: een geboren verhalenverteller, toont hoe in zijn schilderijen vele verschillende thema's zijn verwerkt- De Nachtwacht gaat in op de individuele details van dit iconische kunstwerk- Johannes Vermeer: details van zijn meesterwerken onthuld- Rembrandt van Rijn: een overzicht van deze kunstenaar- Joannes Lutma: een Nederlandse goudsmidVermeer is extra goed vertegenwoordigd op Google Arts & Culture met de aanwezigheid van in totaal 35 meesterwerken, waaronder de vier die in het Rijksmuseum hangen.