10 tips voor een goedkope trip naar Londen

10 tips voor een goedkope trip naar Londen
© Diliff, Wikicommons

1. Primrose Hill Park © Diliff, Wikicommons

Primrose Hill Park ligt aan de noordelijke kant van Regent's Park en biedt een mooi uitzicht over de stad. Het is een fijne plaats om van een picknick te genieten.

2. Broadway Market © iStockphoto

Broadway Market, gelegen in Hackney in het oosten van Londen, is al sinds 1890 de plaats waar handelaars zich verzamelen om hun spulletjes te verkopen. Je vindt er kleine onafhankelijke winkeltjes, pubs, restaurants en kraampjes met vers fruit, street food en snuisterijen.

3. The Globe © iStockphoto

In The Globe Theatre, een herbouwde versie van het oorspronkelijke theater uit 1598, kan je in de openlucht voorstellingen van toneelstukken van Shakespeare bijwonen. Voor een staanplaats in de tuin betaal je slechts een paar pond.

4. Tate Modern © iStockphoto

Vanaf Switch House op de tiende verdieping van het Tate Modern heb je een schitterend uitzicht over de Theems, St Paul's Cathedral en de skyline van Londen. Toegang tot het dakterras is gratis.

5. De Theems © iStockphoto

Gratis is het niet, maar wel betaalbaar: een boottocht op de Theems met Thames Clippers.

6. Granary Square © Mattbuck, Wikicommons

Granary Square in King's Cross is een mooi plein op de plaats waar vroeger schepen hun lading losten. Nu kan je er verkoeling zoeken in de fonteinen, een hapje eten in een van de restraurants of een wandeling maken langs het kanaal.

7. Sky Garden © Colin, Wikicommons

De Sky Garden is een gratis toegankelijke groene, overdekte tuin op 155 meter hoogte. Alhoewel de stalen constructie het zicht op de stad enigszins belemmert is het toch een fijne plek om te vertoeven.

8. Bus 15 en 52 © iStockphoto

Met de buslijnen 15 (tussen Blackwall Station en Charing Cross Station) en 52 (tussen Victoria Station en Pound Lane) rijd je langs bekende bezienswaardigheden als Trafalgar Square, St Paul's Cathedral, Portobello Road Market en Hyde Park.

9. 2 for 1 programma © iStockphoto

Met het 2 for 1 programma mag je op vertoon van je Eurostar-ticket met z'n tweetjes een museum bezoeken voor de prijs van één kaartje. Dat geldt bijvoorbeeld bij het Tate Modern, British Museum, Victoria and Albert Museum, The National Gallery en het Science Museum.

10. Eurostar Snap © iStockphoto

Tussen 17 juli en 31 augustus kan je met Eurostar Snap voor 30 euro voor een enkele reis met terugreis op dezelfde dag naar Londen reizen. Je kan de tickets kopen tot en met 24 juli.