Citytrippen in Noord-Engeland

Liverpool © iStockphoto

Een citytrip in het Verenigd Koninkrijk hoeft zich niet te beperken tot Londen. Verder naar het noorden liggen een paar steden waar u gemakkelijk een weekendje door kan brengen zonder het vliegtuig te hoeven nemen.

Leeds, Manchester en Liverpool waren in de 19e eeuw de bakermat van de Industriële Revolutie. En die geschiedenis is nog alom tegenwoordig, maar het zijn nu ook moderne, hippe en levendige oorden met verkeersvrije centra en waar veel te zien is.

The Beatles achterna in Liverpool

Het programma van een weekendje weg in Liverpool is snel samengesteld want er is in de stad van The Beatles veel te zien en te beleven. Begin met een wandeling over de indrukwekkende Pier Head, de mooiste plek van de stad en verkozen tot Unesco Werelderfgoed.

Wil je meer weten over de geschiedenis, breng dan een bezoek aan het interessante Museum of Liverpool. Museumliefhebbers kunnen overigens nog in zeven andere musea terecht.

Winkelliefhebbers wandelen door Bold Street en wil je de dag afsluiten met een lekker diner, ga dan naar Panoramic 34, in de 140 meter hoge West Tower. En fans van The Beatles mogen uiteraard de Magical Mystery Tour niet missen.

Manchester
Manchester© iStockphoto

Verrassend Manchester

De grootste studentenstad van Europa en na Londen is Machester ook de belangrijkste stad van Engeland wat betreft design -en couturewinkel. Dat geeft meteen een idee van wat je hier tijdens een citytrip kan verwachten: een nachtleven dat zich afspeelt in honderden bars, pubs, nachtclubs en onbeperkte winkelmogelijkheden. Bovendien staat Manchester bekend om zijn internationale keuken en klasse restaurants.

Leeds
Leeds© iStockphoto

Leeds, niet grauw maar groen

Nog een boeiende citytrip reisbestemming in Noord-Engeland is Leeds, niet de grauwestad die we soms voor ogen hebben maar een levendige, groene metropool. Daar zorgen de vele parken, winkelcentra, gerestaureerde gebouwen uit de Victoriaanse tijd, muziek en sportevenementen en sfeervolle restaurants met een internationale keuken voor.

Met de boot

Met P&0 Ferries zijn deze drie steden in Noord-Engeland dichterbij dan je denkt. Na eennachtelijke overtocht met de ferry vanuit Zeebrugge kom je uitgerust aan in Hull. De auto kan je uiteraard meenemen. Je kunt de overtocht maken vanaf 279 euro voor twee personen plus auto, per enkele reis, inclusief 2-persoons binnenhut. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content