Sinds de komst van lowbudget-vliegmaatschappijen en online bookingportalen als Ryanair en Expedia is het voor mensen nog nooit zo eenvoudig geweest om van de ene stad naar de andere te hoppen. Maar de gevolgen voor onze gezondheid zijn niet mals. The European Transport and Environment Association maakte een vergelijking tussen de luchtvervuiling in elke stad en het aantal sigaretten dat daarmee gelijkstaat. Het zou de eerste keer zijn dat toeristische data en gegevens over luchtvervuiling worden samengevoegd om toeristen te informeren over de risico's op vakantie.

Wie naar de stad van de liefde gaat, krijgt behalve de obligate croissants ook het equivalent van twee sigaretten binnen. Dat is het aantal dat je op vier dagen zou roken. Absolute koplopers zijn Istanboel en Praag met vier sigaretten op evenveel dagen. Dublin komt er dan weer het beste uit met 'maar' ééntje.

Sinds de komst van lowbudget-vliegmaatschappijen en online bookingportalen als Ryanair en Expedia is het voor mensen nog nooit zo eenvoudig geweest om van de ene stad naar de andere te hoppen. Maar de gevolgen voor onze gezondheid zijn niet mals. The European Transport and Environment Association maakte een vergelijking tussen de luchtvervuiling in elke stad en het aantal sigaretten dat daarmee gelijkstaat. Het zou de eerste keer zijn dat toeristische data en gegevens over luchtvervuiling worden samengevoegd om toeristen te informeren over de risico's op vakantie.Wie naar de stad van de liefde gaat, krijgt behalve de obligate croissants ook het equivalent van twee sigaretten binnen. Dat is het aantal dat je op vier dagen zou roken. Absolute koplopers zijn Istanboel en Praag met vier sigaretten op evenveel dagen. Dublin komt er dan weer het beste uit met 'maar' ééntje.