CityCruise: dé nieuwe waterattractie van deze zomer in Rotterdam

© GF

Vanaf 26 maart kan je architectuurstad Rotterdam ontdekken vanaf het water met de gloednieuwe CityCruise.

De CityCruise is een enerverende vaartocht langs de interessantste kades van Rotterdam. Daarvoor worden Tenders afkomstig van het stoomschip Rotterdam gebruikt. Ze dienden vroeger voor de bevoorrading van het schip en brachten passagiers van het schip naar de wal.

Nu varen ze met maximaal veertig passagiers vanaf de Leuvehaven richting Kop van Zuid, Katendrecht en Rijnhaven. En dan via het Noordereiland, het Boerengat en de Boompjeskade weer terug.

De CityCruise brengt je langs de meest imposante architectuurprojecten, zoals De Rotterdam, de Maastoren en de Erasmusbrug, en toont de stad in ontwikkeling. Zo is het geraamte van de Fenixloods, die nu wordt klaargemaakt voor de bouw van 212 loft appartementen, goed te zien vanaf het water. Net als de bouwputten op de Kop van Zuid, waar twee woontorens verrijzen.

Van Nelle Fabriek
Van Nelle Fabriek© Rob Niemantsverdriet

De gids heeft niet alleen oog voor de ‘harde architectuur’, ook transformaties van gebieden komen aan bod, zoals het steeds aantrekkelijker wordende Maritieme District en de beste terrassen aan het water. Passerende containerschepen die de haven binnenvaren en voorbij scheurende watertaxi’s maken het Rotterdamgevoel compleet.

Meer citytours

De CityCruise is een samenwerking tussen UrbanGuides en De Tenders. Probeer ook eens de fietstour Rotterdam ByCycle en fiets in 2,5 uur langs alle belangrijke architectonische highlights van de stad. Of bezoek de unieke Van Nelle Fabriek en laat je door een Van Nelle-expert in 75 minuten door hét monument van het Nederlands modernisme leiden.

Tijdens en tickets

Voor alle instaptours van UrbanGuides zijn kaartjes online te koop of aan de balie bij OMI, Schiekade 205. Kaartjes voor de CityCruise zijn, mits er nog plaats is, ook ter plekke te koop, bij de Waternetsteiger Leuvehaven voor aanvang van de afvaart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content