Christo maakt wandelen over water mogelijk

© Wolfgang Volz

Het plan dateert al uit 1970. Samen met zijn vrouw Jeanne-Claude, die ondertussen overleden is, bedacht Christo het kunstwerk ‘The Floating Piers‘: een wandelpad over een meer. De perfecte plaats vond hij in Noord-Italie met het Iseo meer.

Nu is het project eindelijk werkelijkheid geworden. Meer dan 220.000 kubussen van polyethyleen werden met elkaar verbonden, bekleed met een opvallend gekleurde gele stof en over het meer gedrapeerd. Bezoekers kunnen over het kunstwerk vanuit het plaatsje Sulzano over het Iseo meer naar Monte Isola en het eilandje San Paolo wandelen.

“Zoals al onze projecten, is The Floating Piers gratis en 24 uur per dag (als de weersomstandigheden het toelaten) geopend. Er zijn geen tickets, geen openingstijden, geen reservaties en geen eigenaren. The Floating Piers zijn het verlengde van de straat en eigendom van iedereen”, aldus Christo.

The Floating Piers is drie kilometer lang en 16 meter breed. De gele stof loopt nog 2,5 verder over voetgangerspaden in Sulzano en Peschiera Maraglio. Het wandelpad/kunstwerk blijft liggen tot 3 juli. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content