Christelijk Disneyland op Mallorca?

Op het Spaanse eiland Mallorca zou binnenkort wel eens het eerste Christelijke pretpark van Europa kunnen verrijzen.

‘Heilig land’ op Mallorca: op enkele eilandafstanden van het seks- en drugsparadijs Ibiza, in het oosten van het beroemde toeristenoord van de Balearen moet eerlang het eerste “christelijke pretpark” van Europa ontstaan.

Een internationale groep investeerders wil het Religieuze Disneyland neerpoten in de gemeente Capdepera.

Op een ongeveer zeven hectare grote oppervlakte, miraculeus genoeg tot voor kort een stortplaats, zal onder andere de Klaagmuur van Jeruzalem nagebouwd worden, zodat de bezoeker wel degelijk reden tot klagen zal hebben.

Grote attracties worden onder andere de Verrijzenis van Jezus en het laatste (Mac-)Avondmaal. Als voorbeeld geldt het themapark Tierra Santa (Heilig Land) in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires.

Burgemeester Josep Gallega van Capdepera vindt het pretpark een goed idee, maar wil dat de gemeenteraad zijn fiat geeft. Ook de plaatselijke horeca mag zijn zegje doen. De groen-rode partijcoalitie EU-EV heeft al laten weten, tegen te zijn.

Het bisdom Mallorca, daarentegen, steunt het project van harte: het project kan er, met of zonder rollercoaster, toe bijdragen dat de mensen dichter bij God komen, luidde het.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content