Chinese zakenman: hoogste gebouw ter wereld staat er tegen december

© AFP

De Chinese zakenman Zhang Yue belooft dat zijn Sky City, het hoogste gebouw ter wereld, tegen december 2014 klaar zal zijn. Eerder bouwde hij al een replica van een Egyptische piramide en van het paleis van Versailles. Zijn motto luidt dan ook: “Bouw het en ze zullen het geloven”.

De Chinese zakenman Zhang Yue belooft dat zijn Sky City, het hoogste gebouw ter wereld, tegen december 2014 klaar zal zijn. Dat schrijft de Maleise krant Sin Chew.

Eerder bouwde hij in de Chinese stad Changsha al een replica van een Egyptische piramide en van het paleis van Versailles. Zijn motto luidt dan ook: “Bouw het en ze zullen het geloven”.

Zhang Yue verdiende een kapitaal met het verkopen van airconditioners en was de eerste Chinese zakenman die een eigen helikopter aanschafte.

Groene kruisridder

Maar ondertussen is hij veranderd in een groene kruisridder die strijdt voor een ander soort steden. Geld speelt voor hem geen rol meer en zijn helikopter heeft hij de deur uit gedaan: “Wanneer je je eenmaal bewust bent van het milieu, verliest geld zijn waarde.”

Volgens Zhang Yue zorgt de verhuizing van miljoenen Chinezen van het platteland naar de steden voor een milieuramp. Er moet snel gewerkt gaan worden met energiebesparende materialen en het gebruik van land moet beperkt worden. Zijn 838 meter hoge Sky City voldoet aan allebei die voorwaarden.

Sky City staat er binnen 6 maanden

Dat verklaart ook zijn haast: de Sky City moet binnen een half jaar gebouwd worden. In juli van het afgelopen jaar werd al begonnen met de bouwwerkzaamheden, maar binnen een paar dagen moest er gestopt worden omdat nog niet alle vergunningen in orde waren. Maar Zhang Yue is ervan overtuigd dat de wolkenkrabber er tegen 1 december van dit jaar zal staan.

Dat razendsnel bouwen mogelijk is bewees hij al door in Changsha binnen 15 dagen een 30 verdiepingen tellend hotel neer te zetten. De video van de constructie werd al meer dan vijf miljoen keer bekeken.

Goede voorbeeld

Zhang Yue is de eigenaar van Broad Town, een grote fabriekscampus. Daar bouwde hij de piramide en het paleis van Versailles dat een ‘enviromental philosophy academy’ zal huisvesten. Rondom het paleis staan beelden van Socrates, Winston Churchill, Napoleon, Confucius en Martin Luther King Jr. Ze staan voor Yue symbool voor moreel leiderschap. Zijn eigen missie: China groen maken. (MS)

Bekijk de video van de bouw van het hotel in Changsa:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content