China wil eten van honden en katten verbieden

. © Getty Images

Volgens het voorstel mogen honden en katten niet meer gefokt worden voor vlees, vacht of medisch gebruik.

China wil het opeten van honden en katten verbieden. Het ministerie van Landbouw heeft een voorstel gepubliceerd voor een lijst met dieren die nog mogen worden gefokt voor vlees, vacht of medisch gebruik. Honden en katten staan daar niet meer op, vossen en struisvogels bijvoorbeeld nog wel. Tot 8 mei kunnen Chinezen feedback geven op dit voorstel, aldus het ministerie.

In een verklaring meldt het ministerie nog dat honden van de lijst zijn gehaald vanwege de grote internationale zorgen over de misstanden in de hondenfokkerij. Daarnaast worden honden steeds populairder als huisdier in China, waardoor veel Chinezen het opeten van de dieren afkeuren. Waarom katten van de lijst zijn gehaald, is niet verduidelijkt.

Sinds februari is de verkoop van wilde dieren aan banden gelegd, vanwege het mogelijke verband tussen een markt waar rauw vlees van wilde dieren werd verkocht in de stad Wuhan en de uitbraak van het nieuwe coronavirus.

Dat verbod leidde echter tot onduidelijkheid, omdat niet duidelijk vermeld werd voor welke dieren het verbod gold. Met de lijst die woensdag gepubliceerd werd wil het Chinese ministerie van Landbouw die definitie uitklaren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content