Na de opening van de Chinese culturele centra in Parijs en Berlijn zou de Chinese overheid nu ook een cultureel centrum in Brussel willen openen.

Voor een goede Chinese film, documentaire of muziek kunnen inwoners van Parijs al sinds 2002 en van Berlijn als sinds 2008 terecht in de culturele centra van China.

Ze kunnen daar ook de Chinese taal leren, een cultuuratelier volgen of naar gratis tentoonstellingen van Chinese kunstenaars en fotoreportages.

Zodra de Chinese overheid een geschikte ruimte - met een oppervlakte tussen 3.000 en 5.000 vierkante meter in hartje Brussel - vindt, zal dus ook in België een cultuurcentrum de deuren openen.

"In het centrum kunnen taalcursussen en tentoonstellingen plaatsvinden", zegt cultureel raadgever van de ambassade Xang Shihai aan de krant De Morgen.

"Mensen zullen er ook kunnen kennismaken met onze gastronomie. Of onze thee, een echte kunst in China." (LG)

Na de opening van de Chinese culturele centra in Parijs en Berlijn zou de Chinese overheid nu ook een cultureel centrum in Brussel willen openen. Voor een goede Chinese film, documentaire of muziek kunnen inwoners van Parijs al sinds 2002 en van Berlijn als sinds 2008 terecht in de culturele centra van China. Ze kunnen daar ook de Chinese taal leren, een cultuuratelier volgen of naar gratis tentoonstellingen van Chinese kunstenaars en fotoreportages. Zodra de Chinese overheid een geschikte ruimte - met een oppervlakte tussen 3.000 en 5.000 vierkante meter in hartje Brussel - vindt, zal dus ook in België een cultuurcentrum de deuren openen. "In het centrum kunnen taalcursussen en tentoonstellingen plaatsvinden", zegt cultureel raadgever van de ambassade Xang Shihai aan de krant De Morgen. "Mensen zullen er ook kunnen kennismaken met onze gastronomie. Of onze thee, een echte kunst in China." (LG)