China bouwt het grootste vliegveld ter wereld

© Epa

London Heathrow Airport is al ruim tien jaar het drukste vliegveld ter wereld, maar zal in 2015 gepasseerd worden door Beijing’s Daxing airport, het grootste vliegveld ter wereld.

Het vliegveld, waarvan de bouw zojuist van start is gegaan, zal 54 vierkante kilometer groot zijn, negen landingsbanen omvatten en naar verwachting 120 tot 200 miljoen passagiers per jaar zien passeren. Dat komt neer op zo’n 370.000 per dag.

Nog maar drie jaar geleden kreeg Beijing Capital Airport er een derde terminal bij, maar dat is nu al bijna niet meer genoeg. Dit vliegveld heeft een capaciteit voor 75 miljoen passagiers en vorig jaar passeerden er al 73 miljoen. Binnen twee jaar kan dit vliegveld de stroom passagiers niet meer aan.

Een nieuw vliegveld lijkt dus hard nodig. Ook zal er een hogesnelheidstrein komen tussen het nieuwe vliegveld dat nu op een uur rijden van de hoofdstad ligt zodat passagiers binnen een half uur van Beijing naar het vliegveld kunnen reizen.

Milieuactivisten zijn niet blij met de bouw van het vliegveld en wijzen op de enorme hoeveelheid extra broeikasgassen die erdoor uitgestoten zullen worden. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content