Dat blijkt uit het jaarlijkse klassement World Airport Awards van het Britse adviesbureau Skytrax, zo maakt de luchthaven van Charleroi zelf bekend. Ten opzichte van 2012 gaat BSCA een plaats achteruit.

Het onderzoek door Skytrax is gebaseerd op een peiling bij 12 miljoen passagiers en luchthavengebruikers van 108 nationaliteiten in 395 luchthavens wereldwijd.

De luchthaven London Stansted voert het klassement aan van de "low cost" luchthavens, en dat voor het derde jaar op rij, gevolgd door Berlin-Schönefeld en Luton (Londen).

De luchthaven van Singapore Changi is verkozen tot beste luchthaven ter wereld, Brussels Airport is goed voor de 66ste plaats (+3 plaatsen). (Belga/MS)

Dat blijkt uit het jaarlijkse klassement World Airport Awards van het Britse adviesbureau Skytrax, zo maakt de luchthaven van Charleroi zelf bekend. Ten opzichte van 2012 gaat BSCA een plaats achteruit. Het onderzoek door Skytrax is gebaseerd op een peiling bij 12 miljoen passagiers en luchthavengebruikers van 108 nationaliteiten in 395 luchthavens wereldwijd. De luchthaven London Stansted voert het klassement aan van de "low cost" luchthavens, en dat voor het derde jaar op rij, gevolgd door Berlin-Schönefeld en Luton (Londen). De luchthaven van Singapore Changi is verkozen tot beste luchthaven ter wereld, Brussels Airport is goed voor de 66ste plaats (+3 plaatsen). (Belga/MS)