Twee tradities sieren de maand februari: Valentijn en Carnaval. In Duinkerke, net over de Franse grens, vieren ze deze tradities als twee vliegen in een klap. Op precies 14 februari vindt er de traditionele carnavalstoet plaats.
De Noord-Franse stad is een van de populairste carnavalsteden in onze regio. Tijdens de optochten zijn de straten gevuld met duizenden uitgelaten mensen. Wanneer de kleurrijke massa halt houdt aan het stadhuis, bekogelt de burgemeester zijn volk van op het balkon met 450 kilogram gerookte haring in cellofaanfolie, de zogenaamde 'klippers'.

's Avonds zijn er de bals waar de gemaskerde feestvierders typische carnavalsliederen zingen. Het belangrijkste bal vindt plaats in het Kursaal op de vooravond van de traditionele stoet. De oorsprong van dit feestgedruis gaat terug tot de 17de eeuw. Vissers vierden feest op avond voordat ze naar Ijsland vertrokken, waar ze gedurende maanden gingen vissen. Nu nog vormt de optocht van de Visschersbende het hoogtepunt van de carnavalsperiode.

De toeristische dienst zorgde voor speciale verblijfsarrangementen. Een carnavalsarrangement kunt u boeken vanaf 99 euro per persoon. Het omvat een hotelovernachting met ontbijt, een diner op zaterdagavond, een lunch op zondag en de inkom voor het grote bal op zaterdag.

Aisa Knockaert

Voor meer info: L'office de Tourisme Dunkerque Dunes de Flandres

Twee tradities sieren de maand februari: Valentijn en Carnaval. In Duinkerke, net over de Franse grens, vieren ze deze tradities als twee vliegen in een klap. Op precies 14 februari vindt er de traditionele carnavalstoet plaats. De Noord-Franse stad is een van de populairste carnavalsteden in onze regio. Tijdens de optochten zijn de straten gevuld met duizenden uitgelaten mensen. Wanneer de kleurrijke massa halt houdt aan het stadhuis, bekogelt de burgemeester zijn volk van op het balkon met 450 kilogram gerookte haring in cellofaanfolie, de zogenaamde 'klippers'. 's Avonds zijn er de bals waar de gemaskerde feestvierders typische carnavalsliederen zingen. Het belangrijkste bal vindt plaats in het Kursaal op de vooravond van de traditionele stoet. De oorsprong van dit feestgedruis gaat terug tot de 17de eeuw. Vissers vierden feest op avond voordat ze naar Ijsland vertrokken, waar ze gedurende maanden gingen vissen. Nu nog vormt de optocht van de Visschersbende het hoogtepunt van de carnavalsperiode. De toeristische dienst zorgde voor speciale verblijfsarrangementen. Een carnavalsarrangement kunt u boeken vanaf 99 euro per persoon. Het omvat een hotelovernachting met ontbijt, een diner op zaterdagavond, een lunch op zondag en de inkom voor het grote bal op zaterdag. Aisa Knockaert Voor meer info: L'office de Tourisme Dunkerque Dunes de Flandres