Caravans weer populair bij Belgen

© iStockphoto

De caravan is weer populair bij de Belgen na enkele jaren van dalende verkoop. Zoekertjessite Kapaza.be merkte een sterke stijging op in de categorie ‘Caravans en kamperen’. Het aantal zoekertjes in deze categorie groeide vorige maand met 23 procent vergeleken met juni 2015.

De huidige lokroep naar caravans hangt samen met het tegenvallende Belgische weer, waardoor mensen graag andere oorden opzoeken. Maar daarnaast willen mensen ook steeds meer aan ‘sluiktoerisme’ of ‘silent travel’ doen.

Must-visits blijken vaak teleur te stellen en een groeiend aantal mensen begint de meerwaarde te zien van het verkennen van minder voor de hand liggende oorden. Met een caravan kan je unieke en authentieke plekjes ontdekken wat een bepaalde vrijheid met zich meebrengt.

Wild kamperen

Trendwatcher Herman Konings verklaart: “Met een caravan of mobilhome kan je overal terecht en kan je je agenda à la minute aanpassen. Als de wegen naar je vakantiebestemming helemaal vol zitten, kan je je reisplan onmiddellijk aanpassen en de eerstvolgende exit kiezen. Zo kom je vaak totaal onverwacht op fantastische plekken terecht. Het feit dat caravans tegenwoordig ook hoogtechnologische cocons-op-wielen zijn, helpt uiteraard ook om mensen in caravans te krijgen. Bovendien heeft onze zeer recente kennismaking met Airbnb de drempel naar andere vormen van informele en zelf beherende hospitality verlaagd.”

Op verschillende plaatsen in Europa kan je de vrijheid opzoeken en volledig wild kamperen. In de meeste Scandinavische en de Baltische staten kan je met je caravan of mobilhome gaan staan waar je wil. Ook in andere Europese landen zijn er heel wat plaatsen in bijvoorbeeld natuurparken waar je vrij mag kamperen. Zoekertjessite Kapaza.be bracht de verschillende opties alvast in kaart.

Caravans weer populair bij Belgen
© Kapaza.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content