Cappadocië, IJsland en Patagonië: dit zijn de mooiste internationale landschapsfoto’s van het jaar

.

Van Cappadocië in Turkije tot Patagonië in Chili en van Death Valley in Californië tot IJsland: de winnende foto’s van de International Landscape Photographer of the Year wedstrijd tonen de wereld in al haar schoonheid.

De fotowedstrijd International Landscape Photographer of the Year bestaat nu acht jaar en krijgt elk jaar meer deelnemers. De jury had een stevige klus aan het beoordelen van de foto’s omdat het volgens hen om echte kunstwerken gaat. Alle 101 winnende foto’s worden gepubliceerd in een boek dat je op de website kan bekijken en dan zijn er nog eens 137 extra foto’s online te zien.

De Turkse fotograaf Aytek Cetin mag zich een jaar lang de ‘International Landscape Photographer of the Year’ noemen. Hij maakte onder andere prachtige foto’s van Cappadocië, het gebied in Turkije dat bekendstaat om de merkwaardige rotsformaties. De Nederlandse fotograaf Max Rive veroverde de tweede plaats.

Tanmay Sapkal won de prijs voor de mooiste landschapsfoto van het jaar. Hij maakte zijn foto op Mount Tamalpais in Californië waar je uitkijkt over een nevelige vallei.

En dan werden er nog enkele speciale prijzen uitgereikt: Monochrome Award, Amazing Aerial Award, Snow & Ice Award, Night Sky Award en de Hand of Man Award.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content