Canada stuurt twee reuzenpanda’s terug naar China bij gebrek aan bamboe

. © Getty Images

De zoo van de Canadese stad Calgary zal twee reuzenpanda’s terugsturen naar China omdat er door de coronacrisis niet voldoende verse bamboe voor de dieren is.

‘Het was een ongelooflijk moeilijke beslissing, maar de gezondheid en het welzijn van de dieren die we liefhebben en beschermen, heeft altijd de hoogste prioriteit’, stelt directeur Clément Lanthier. Volgens de Calgary Zoo bestaat 99 procent van het voedsel van de reuzenpanda’s uit bamboe. Een volwassen dier eet dagelijks zo’n veertig kilogram.

Door de coronapandemie zijn er minder vluchten tussen China en Canada en is er vertraging bij de leveranciers van bamboe.

De twee panda’s, het vrouwtje Er Shun en het mannetje Da Mao, kwamen in 2013 aan in Canada. Ze werden begeleid door de toenmalige eerste minister Stephen Harper en zijn vrouw Laureen. De dieren worden tien jaar lang uitgeleend aan Canada als symbool voor de goede relatie tussen Ottawa en Peking. Ze verbleven verschillende jaren in de zoo van Toronto, waar Er Shun een tweeling op de wereld zette. De panda’s en hun jongen verhuisden in 2018 naar de zoo van Calgary, in het westen van het land.

Panda Wu Wen en haar jong in Ouwehands dierenpark in Rhenen

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content