Canada is het land met de beste reputatie

© Reuters

Canada is het land met de beste reputatie. Dat blijkt uit de jaarlijkse studie van Reputation Institute, waarin de reputatie van vijftig landen wordt gemeten. België staat net net als vorig jaar op de dertiende plaats.

Het is al voor het derde jaar op rij dat de lijst door Canada wordt aangevoerd. Het land gaat Zweden, Zwitserland, Australië enNoorwegen vooraf. Pakistan (48de), Iran (49de) en Irak (50de) zijn de hekkensluiters.

België doet het als nummer dertien beter dan onder meer Japan (14de), het Verenigd Koninkrijk (15de), Frankrijk (17de), de Verenigde Staten (22de) en China (44ste). Van onze buurlanden gaan enkel Nederland (9de) en Duitsland (11de) België vooraf.

In het onderzoek van het Reputation Institute wordt de reputatie van de landen gemeten op basis van zaken als vertrouwen, waardering, bewondering en respect. Daarnaast wordt nog gekeken naar factoren als veiligheid, gastvrijheid, sociaal-economisch beleid en dergelijke.

Het onderzoek werd tussen januari en maart 2013 online afgenomen bij meer dan 27.000 burgers van de G8-landen. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content