Camping met een extraatje in Oostenrijk

© Schluga

Campinggasten in Oostenrijk hoeven geen genoegen te nemen met een klein plokje gras waar de tent net op past. Ze krijgen heel wat meer dan alleen een plekje om te slapen.

Ontspanning in de spa aan het meer

Camping Schluga aan de Karinthische Pressegger See opende onlangs zijn AlpinSPA, waar men het hele jaar door kan baden en ontspannen. Het nieuwe SPA-landschap bestaat uit een verwarmd buitenbad van 120 m², een whirlpool voor acht personen en een peuterbadje met bubbelbodem en speeldieren.

De nieuwbouw omvat een extra overdekt zwembad met tegenstroom, een rustgebied met gashaard, twee massageruimtes en een wellnesslandschap met een grote verscheidenheid aan sauna’s. Het bijbehorende terras waar men kan afkoelen en/of zonnebaden, biedt een adembenemend bergpanorama.

Het gebruik van de AlpinSPA (buitenbad, binnenbad en sauna’s) is voor alle campinggasten bij de prijs inbegrepen. Het overdekte zwembad en de sauna’s zijn doorlopend geopend, het verwarmde buitenbad van begin mei tot begin oktober en tijdens de kerstdagen.

Natuur en comfort op Camping Grubhof

Midden in de Loferer Steinberge en de Berchtesgadener Alpen, tussen de dorpen St. Martin en Lofer, direct aan de Saalach, ligt camping Grubhof. Op deze camping combineren de gasten hun kampeervakantie met wellness onder het motto ‘natuur ervaren en van comfort genieten’.

Op de ‘wellness-alm’ in het saunalandschap is er voor de kampeerders een arven- en almsauna met een mooi uitzicht en een openluchtgedeelte, een sole-stoombad, een infraroodcabine, een warmtebank, een uv-ruimte en een Kneippbad. Het rustgebied, dat in warme kleuren is uitgevoerd, nodigt speciaal uit tot volledig ontspannen. In de massageruimte verwent een masseuse de gasten met een uitgebreid aanbod aan massages, wellness- en cosmetische behandelingen.

Slapen in een wijnvat

Gasten op camping Au a/d Donau in Oberösterreich kunnen ook overnachten in een van de drie wijnvaten. De vaten, die naar hout ruiken, bieden plaats aan twee volwassenen en, afhankelijk van hun grootte, maximaal twee kinderen. De vaten zijn te boeken vanaf één nacht (€ 50,-). Vanaf drie nachten krijgt men, zoals bij de ligging van de camping, grenzend aan het Mostviertel past, een fles most gratis.

Ontspannen kamperen

Alpencamping Nenzing ligt aan de voet van natuurpark ‘Nenzinger Himmel’, omringd door het indrukwekkende hooggebergte van Vorarlberg. Na de avonturen in de bergen en andere sportieve activiteiten overdag, trekken de kampeerders zich terug in het nieuwe spa-landschap. Een indoorpool met geïntegreerd whirlpoolgebied en een outdoorpool nodigen bij elk soort weer uit tot een zwempartij.

Ruststoelen en comfortabele waterbedden zorgen voor ontspanning in behaaglijke rustruimtes. Diverse sauna’s, geuren, warmte en ontspannende muziek geven nieuwe energie. In het exquise ‘Bäderhus’ zijn 20 verschillende comfortabele badkamers beschikbaar.

Luxe camping in het Zillertal

Een eenvoudige kampeerplek voor een tent en een fiets of een luxe perceel met eigen badkamer, op camping Aufenfeld zijn er veel mogelijkheden om een avontuurlijke vakantie door te brengen. Het eigen recreatiepark biedt met een idyllisch gelegen zwemmeer, een waterspeeltuin en een royale ligweide, meerdere speeltuinen, de overdekte skatebaan en de trampolines, allerlei mogelijkheden voor een actieve vakantie.

Zwemliefhebbers kunnen direct op de camping gebruikmaken van een volledig gerenoveerd overdekt zwembad met wildwaterbaan, tegenstroom, bubbelbodem, een 20 meter lang sportbad, een apart kindergebied en een 60 meter lange waterglijbaan met tijdmeting. Een gezellig vormgegeven panorama-rustruimte met verwarmde waterbedden, strandstoelen, zonneterras en gezellige ligstoelen voor het haardvuur biedt veel ontspanning.

Camping met een extraatje in Oostenrijk
© Alpencamp Kärnten

Wellness-schuur in het Lesachtal

Bio-kruidensauna, rotsgrotten, massage- en fitnessruimte, kristallenstoombad, solarium en zonneterras garanderen ontspanning. Al meteen bij binnenkomst in de 300 vierkante meter grote ‘wellness-schuur’ op Alpencamping Kötschach-Mauthen, voelt u de positieve energie. Het saunagedeelte van de ‘wellness-schuur’ is voorzien van twee rotsen- en belevingsgrotten die met donder en bliksem een onweer simuleren. Een frisse bosgeur wordt gevolgd door een plotseling opkomende nevel en een koele, hevige regenbui.

Het Gailtaler Stubenbad, een bio-kruidensauna, ziet er aan de buitenkant uit als een oude boerderij. Bij een luchtvochtigheid van 50 procent worden de Karinthische bergkruiden bijzonder goed opgenomen. De hete droge sauna ‘Almlärchensauna’ belooft een mooie huid en vrije luchtwegen. Na het kristallenstoombad gaat u de ‘Lesachtaler zweetkast’ binnen, voor infraroodstraling in combinatie met kleurenlichttherapie. Ontspannen kan in de rustruimte met thermarium of op het zonneterras.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content