Buitenlandse zaken wijzigt reisadvies voor Israël

© Reuters

Belgen die naar Israël reizen, krijgen van de federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken de aanbeveling zich aan te melden bij de Belgische ambassade in Tel Aviv of bij het Belgische consulaat-generaal in Jeruzalem en hun persoonlijke gegevens door te geven.

Het reisadvies voor Israël op de website van de FOD is in die zin aangepast.

Naar aanleiding van de toenemende spanningen van de jongste dagen op de Westelijke Jordaanoever, in Jeruzalem, in de Gazastrook en de omgeving ervan wordt aan Belgische expats en reizigers in de regio aangeraden het reisadvies van Buitenlandse Zaken regelmatig te raadplegen.

“Alle reizen naar de Gazastrook worden formeel afgeraden”, alsook “niet-essentiële reizen in een zone van 40 kilometer rond de Gazastrook”.

Bij de ambassade of het consulaat-generaal kunnen Belgen een praktische gids krijgen over de veiligheidsmaatregelen in geval van nood.

De ambassade in Tel Aviv is bevoegd voor Israël, het consulaat-generaal in Jeruzalem enkel voor Jeruzalem en de Palestijnse gebieden. De gids is ook beschikbaar op de website.

Belgische reizigers wordt aangeraden geboortedatum, paspoortnummer, gsm-nummer, contactpersonen in België en telefoonnummers, reisplan en vluchten door te geven via e-mail (telaviv@diplobel.fed.be of jerusalem@diplobel.fed.be). (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content