'Wees voorzichtig als u zich in de buurt van zo'n manifestatie bevindt en volg de instructies van de veiligheidsdiensten op. Deze protestacties kunnen mobiliteitsproblemen veroorzaken en kunnen de stiptheid van het openbaar vervoer hypothekeren', klinkt het.

De protestacties braken maandag uit, nadat het Spaanse hooggerechtshof negen Catalaanse separatisten had veroordeeld tot celstraffen van 9 tot 13 jaar, voor hun rol in de poging tot afscheiding van Catalonië in 2017.

Buitenlandse Zaken waarschuwt dat dergelijke georganiseerde en/of spontane manifestaties ook de komende dagen mogelijk zijn. De betogers blokkeerden onder meer al autowegen en treinsporen, en op de luchthaven El Prat in Barcelona werden moesten al tientallen vluchten geannuleerd worden.

'Wees voorzichtig als u zich in de buurt van zo'n manifestatie bevindt en volg de instructies van de veiligheidsdiensten op. Deze protestacties kunnen mobiliteitsproblemen veroorzaken en kunnen de stiptheid van het openbaar vervoer hypothekeren', klinkt het.De protestacties braken maandag uit, nadat het Spaanse hooggerechtshof negen Catalaanse separatisten had veroordeeld tot celstraffen van 9 tot 13 jaar, voor hun rol in de poging tot afscheiding van Catalonië in 2017. Buitenlandse Zaken waarschuwt dat dergelijke georganiseerde en/of spontane manifestaties ook de komende dagen mogelijk zijn. De betogers blokkeerden onder meer al autowegen en treinsporen, en op de luchthaven El Prat in Barcelona werden moesten al tientallen vluchten geannuleerd worden.