Buitenlandse Zaken verandert het reisadvies voor Kenia niet

© iStockphoto

Het reisadvies voor Kenia wordt niet fundamenteel gewijzigd na de nieuwe terreuraanslag op de kuststad Mpeketoni, waarbij een 50-tal doden viel.

Buitenlandse Zaken wijst erop dat het huidige advies al zeer restrictief is en het reizen in bepaalde gebieden afraadt. Het Afrikaanse land ontvangt ook niet zoveel Belgische toeristen.

Zondagavond en -nacht kwamen bij een nieuwe aanval van gewapende islamisten zeker 48 mensen om. De vrees bestaat dat het dodental nog zal oplopen.

Een groep gewapende mannen, waarschijnlijk van de islamistische
militie al-Shabaab, schoot urenlang in het rond in de stad. Verschillende gebouwen werden in brand gestoken.

Kenia werd de jongste maanden al verschillende malen opgeschrikt door extremistisch geweld. Vooral de lokale bevolking is het slachtoffer, al ontziet al-Shabaab ook toeristen niet. Kenia is vooral bij de Britten een populaire safaribestemming, dat land heeft zijn reisadvies recentelijk nog verscherpt. De Britse touroperators evacueerden vorige maand nog klanten uit het land.

In Kenia zijn er niet zoveel Belgische toeristen. Thomas Cook heeft er momenteel “minder dan 100”, die zich op veilige plaatsen bevinden, zoals op safari of in hotelresorts, zegt woordvoerder Baptiste Van Outryve. Jetair zou vanaf eind deze maand vluchten naar het land uitvoeren. “We respecteren strikt het reisadvies van Buitenlandse Zaken”, luidt het bij beide bedrijven. Thomas Cook wijst er nog op dat het momenteel laagseizoen is voor het Keniaanse toerisme. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content