In het Noorden van Mail voeren Touareg-rebellen al weken een offensief tegen de regeringstroepen. Ontevreden militairen pleegden vorige week een coup omdat ze vonden dat president Touré de rebellie slecht aanpakte.

De Touareg-rebellen hebben sinds de macht over de steden Gao en Timboektoe overgenomen en controleren daarmee alle belangrijke plaatsen in het noorden. Bij de gevechten vielen al heel wat doden.

In hetzelfde gebied zijn ook islamitische gewapende groepen actief, die banden hebben met AQMI, een tak van al-Qaïda in de maghreb. Zij waren de voorbije jaren verantwoordelijk voor de ontvoering en gijzeling van westerlingen in Mali, Niger en Mauritanië.

Vanwege de onveilige situatie raadt Buitenlandse Zaken alle reizen naar Mali formeel af. Wie er al is en er gemist kan worden, gaat beter weg. Buitenlandse Zaken raadt ook aan de verplaatsingen in het land tot het minimum te beperken.

De Franse overheid heeft hetzelfde advies uitgevaardigd voor de Franse onderdanen. (Belga/MS)

In het Noorden van Mail voeren Touareg-rebellen al weken een offensief tegen de regeringstroepen. Ontevreden militairen pleegden vorige week een coup omdat ze vonden dat president Touré de rebellie slecht aanpakte. De Touareg-rebellen hebben sinds de macht over de steden Gao en Timboektoe overgenomen en controleren daarmee alle belangrijke plaatsen in het noorden. Bij de gevechten vielen al heel wat doden. In hetzelfde gebied zijn ook islamitische gewapende groepen actief, die banden hebben met AQMI, een tak van al-Qaïda in de maghreb. Zij waren de voorbije jaren verantwoordelijk voor de ontvoering en gijzeling van westerlingen in Mali, Niger en Mauritanië. Vanwege de onveilige situatie raadt Buitenlandse Zaken alle reizen naar Mali formeel af. Wie er al is en er gemist kan worden, gaat beter weg. Buitenlandse Zaken raadt ook aan de verplaatsingen in het land tot het minimum te beperken. De Franse overheid heeft hetzelfde advies uitgevaardigd voor de Franse onderdanen. (Belga/MS)