In Bangui worden telkens schoten gehoord in twee wijken van de hoofdstad, waar troepen van het huidige regime medestanders van ex-president François Bozizé ontwapenden Belgen in Bangui worden aangeraden de avondklok van middernacht tot 4 uur te respecteren en verplaatsingen 's avonds te beperken en minstens met twee personen per auto te doen, luidt het in het advies dat woensdag op de website van de FOD Buitenlandse Zaken verscheen.

Overdag is het aangeraden om zich te verplaatsen via de grote assen, mits inachtname van de nodige voorzichtigheid en met minstens twee personen per auto. Het is ten zeerste afgeraden buiten Bangui te circuleren, klinkt het nog.

Ook Libië is niet veilig
Ook reizen naar Libië worden door Buitenlandse Zaken afgeraden, "behalve essentiële reizen naar de hoofdstad" Tripoli. De milities die een rol gespeeld hebben bij de revolutie zijn nog niet ontwapend en het overgangsbewind heeft deze nog niet onder controle.

Daarnaast blijft de overvloed aan wapens in handen van de burgerbevolking een risicofactor, stelt Buitenlandse Zaken. In het reisadvies wordt er ook op gewezen dat vele ontsnapte criminelen op vrije voeten blijven en gewelddadige salafistische groepen steeds driester te werk gaan, voornamelijk in het oosten van het land maar nu ook in het westen, getuige de aanslag tegen de Franse Ambassade in Tripoli op 23 april.

Benghazi en haar hinterland zijn "op dit moment absoluut te mijden" omdat er een patroon te ontwaren valt van aanslagen tegen westerlingen, aldus nog het reisadvies. (Belga/MS)

In Bangui worden telkens schoten gehoord in twee wijken van de hoofdstad, waar troepen van het huidige regime medestanders van ex-president François Bozizé ontwapenden Belgen in Bangui worden aangeraden de avondklok van middernacht tot 4 uur te respecteren en verplaatsingen 's avonds te beperken en minstens met twee personen per auto te doen, luidt het in het advies dat woensdag op de website van de FOD Buitenlandse Zaken verscheen. Overdag is het aangeraden om zich te verplaatsen via de grote assen, mits inachtname van de nodige voorzichtigheid en met minstens twee personen per auto. Het is ten zeerste afgeraden buiten Bangui te circuleren, klinkt het nog.Ook Libië is niet veilig Ook reizen naar Libië worden door Buitenlandse Zaken afgeraden, "behalve essentiële reizen naar de hoofdstad" Tripoli. De milities die een rol gespeeld hebben bij de revolutie zijn nog niet ontwapend en het overgangsbewind heeft deze nog niet onder controle. Daarnaast blijft de overvloed aan wapens in handen van de burgerbevolking een risicofactor, stelt Buitenlandse Zaken. In het reisadvies wordt er ook op gewezen dat vele ontsnapte criminelen op vrije voeten blijven en gewelddadige salafistische groepen steeds driester te werk gaan, voornamelijk in het oosten van het land maar nu ook in het westen, getuige de aanslag tegen de Franse Ambassade in Tripoli op 23 april. Benghazi en haar hinterland zijn "op dit moment absoluut te mijden" omdat er een patroon te ontwaren valt van aanslagen tegen westerlingen, aldus nog het reisadvies. (Belga/MS)