Buitenlandse zaken: reis niet naar bepaalde regio’s in Kenia

© Reuters

De FOD Buitenlandse Zaken raadt reizen naar bepaalde regio’s in Kenia af vanwege het gevaar voor terroristische aanslagen. Op 15 juni viel bij een terreuraanslag op de kuststad Mpeketoni nog een vijftigtal doden.

De FOD Buitenlandse Zaken raadt reizen naar bepaalde regio’s in Kenia af vanwege het gevaar voor terroristische aanslagen. Op 15 juni viel bij een terreuraanslag op de kuststad Mpeketoni nog een vijftigtal doden.“Op het Keniaanse grondgebied vinden regelmatig terroristische aanvallen plaats. Reizigers dienen zich dan ook uiterst waakzaam te tonen”, aldus Buitenlandse Zaken. “In het licht van lopende rechtszaken, zijn wij van oordeel dat het risico op ontvoering van Belgen ernstig dient te worden genomen.”

De inhoud van het reisadvies is niet gewijzigd, maar de toon ervan is wel aangepast, aldus Hendrik Van de Velde, woordvoerder van Buitenlandse Zaken “We roepen de Belgen met aandrang op voorzichtig te zijn en bepaalde regio’s te vermijden.”

Reizen naar grote toeristische steden zoals Nairobi en Mombasa blijven bijvoorbeeld mogelijk, maar men vermijdt best drukke plaatsen, zoals de volkswijken, busstations, commerciële centra, recreatieplaatsen, manifestaties en sportevenementen.

Belgische touroperators

Kenia is voor België geen belangrijke toeristische zone, maar er zijn wel enkele touroperators die reizen naar het land aanbieden, aldus Van De Velde. De touroperators volgen de situatie in het land op de voet. Klanten van Thomas Cook die in Kenia verblijven, bevinden zich op veilige plaatsen, zoals op safari of in hotelresorts, zei woordvoerder Baptiste van Outryve.

Jetair plant vanaf juli vluchten naar Mombasa. “We houden de situatie in het oog, maar zijn momenteel nog niet van plan om de vluchten af te schaffen”, aldus woordvoerder Hans Vanhaelemeesch. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content