Buitenlandse Zaken raadt reizen naar Malé op de Maldiven af

© Shahee Ilyas, Wikicommons

Toeristen kunnen voorlopig beter niet naar Malé, de hoofdstad van de Maldiven, reizen.

De Maldiven kampen momenteel met een politieke crisis en in de hoofdstad hebben gewelddadige betogingen plaats, waarbij het leger en de politie betrokken zijn, waarschuwt de federale overheidsdienst (FOD) Buitenlandse Zaken op zijn website.

Naar aanleiding van de situatie op de Maldiven paste Buitenlandse Zaken het reisadvies voor de hoofdstad Malé aan. In de rest van het land zouden geen problemen zijn. Reizigers wordt wel aangeraden “zich op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen door berichtgeving in de (lokale) media op de voet te volgen”, klinkt het.

Malé niet interessant voor toeristen

De Belgische touroperators nemen voorlopig geen maatregelen. Thomas Cook biedt reizen aan naar de Maldiven, maar het gaat om een zeer beperkt aantal klanten. Ze stellen het allemaal goed, zegt woordvoerder Baptiste van Outryve.

De reisorganisator biedt geen reizen aan naar de hoofdstad want die is toeristisch gezien minder interessant, maar wel naar de andere eilanden. Vaak gaat het om erg kleine eilanden die volledig van de wereld zijn afgesloten. “Onze reizen gaan dus door, maar we blijven de situatie op de voet volgen”, aldus van Outryve.

Ook Jetair onderneemt voorlopig geen actie, maar volgt de zaak naar eigen zeggen van dichtbij op. De touroperator heeft momenteel 32 Belgische reizigers zitten op de Maldiven. Ook zij zitten op kleinere eilanden en worden niet geconfronteerd met de onrust in de hoofdstad. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content