Buitenlandse Zaken raadt niet-essentiële reizen naar Congo af

© Epa

De Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken raadt voortaan elke niet-essentiële reis naar de Democratische Republiek Congo af. Dat blijkt uit het onlangs aangepaste reisadvies op de site van de overheidsdienst.

Buitenlandse Zaken verwijst daarvoor naar het einde van het tweede mandaat van president Joseph Kabila dat er, volgens de grondwet, op 19 december zit aan te komen. Kabila blijft echter aan tot april 2018, en de oppositie wil vanaf 19 december het land plat leggen.

“Gezien de politieke spanningen en het risico op nieuwe betogingen in de Democratische Republiek Congo (DRC) tot het einde van het jaar, is het aangeraden om voorlopig elke niet-essentiële reis naar de Democratische Republiek Congo uit te stellen”, is te lezen in het reisadvies dat vorige donderdag werd aangepast.

“Belgen die zich reeds ter plaatse bevinden, wordt verzocht na te gaan of hun aanwezigheid in de Democratische Republiek Congo in de loop van de komende weken onontbeerlijk is, en dit meer bepaald gedurende de tweede helft van de maand december. Zij worden gevraagd een verhoogde waakzaamheid aan de dag te leggen tijdens hun verplaatsingen. Zij worden ook gevraagd op de hoogte te blijven via de lokale pers, het reisadvies en de Facebookpagina van de ambassade in Kinshasa en het consulaat-generaal in Lubumbashi.” (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content