Buitenlandse Zaken raadt alle reizen naar Burundi af

© Reuters

Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Burundi aangepast. Voortaan worden “alle reizen” naar het Centraal-Afrikaanse land afgeraden, zo heeft minister Didier Reynders aangekondigd.

“Alle reizen naar Burundi worden afgeraden. Belgen die zich ter plaatse bevinden, wordt aangeraden het land te verlaten zolang de normale omstandigheden dit toelaten”, zo staat in het nieuwe reisadvies op de website van Buitenlandse Zaken.

Wie toch in Burundi wenst te blijven, wordt nogmaals met aandrang verzocht om persoons- en verblijfsgegevens over te maken aan de Belgische ambassade. Buitenlandse Zaken merkt op dat er sinds oktober een klimaat van toenemende gewelddadigheden heerst in Burundi. “Vijandige reacties werden geuit ten aanzien van België alsook bedreigingen ten aanzien van Belgische burgers”, aldus het reisadvies.

Volgens Reynders zet België zich met het nieuwe reisadvies op dezelfde lijn als de Verenigde Staten, die eerder hun onderdanen al opriepen om Burundi te verlaten.

Burundi kende de voorbije dagen de grootste opstoot van geweld sinds de twist rond de herverkiezing van president Pierre Nkurunziza het land in een spiraal van geweld bracht. Vrijdag nog werden in de hoofdstad Bujumbura tijdens en na gecoördineerde aanvallen op legerkazernes 90 mensen gedood. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content