Brusselse luxehotels staan vrijwillig sterren af

© Thinkstock

Enkele Brusselse vijfsterrenhotels hebben de afgelopen jaren op vrijwillige basis een devaluatie naar vier sterren gevraagd.

De reden daarvoor is de economische crisis, waardoor bedrijfsleiders beslissen hun personeel in viersterrenhotels te laten overnachten. Dat schrijft Brusselnieuws.be. Horeca Vlaanderen begrijpt de trend, maar vertelt aan Belga dat die niet geldt voor Vlaanderen.

Onze hoofdstad telt momenteel tien vijfsterrenhotels terwijl dat er in 2008 nog zestien waren, aldus Brusselnieuws.be. Het Sheratonhotel, Renaissance Brussels Hotel, Marriott, Bristol Stéphanie, Plaza Hotel en Warwick Barsey vroegen elk om een devaluatie van vijf naar vier sterren.

“Begrijpelijk”, zegt Gerrit Budts van Horeca Vlaanderen. “Internationale bedrijven, onder meer in de farmacie, besloten om voor hun werknemers geen hotels met meer dan vier sterren te zoeken bij conferenties. De perceptie is dan ook anders.”

Minder sterren, dezelfde prijs

Die trend geldt evenwel niet voor Vlaanderen. “In Vlaanderen is er maar 1 vijfsterrenhotel, het Kempinski, en dat hotel is over te nemen.” Een vrijwillige devaluatie van vier naar drie sterren gebeurt zelden of nooit, luidt het nog.

Brusselnieuws.be meldt nog dat bij een devaluatie naar vier sterren, de hotels aan minder criteria moeten voldoen. Ook zijn er hotels waarbij ondanks de ster minder, het aanbod en dus ook de prijs onveranderd bleef. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content