Brussels Summer Festival brengt muziek in hoofdstad

Het zevende Brussels Summer Festival brengt tussen 21 en 31 augustus leven in de hoofdstad met tientallen concerten, waarvan het merendeel gratis is.

Op 30 en 31 augustus worden op het prestigieuze Paleizenplein twee reeksen betalende optredens georganiseerd met gerenommeerde Belgische en buitenlandse artiesten. Dit jaar staan onder meer de Fransman Sébastien Tellier, Cassius, Girls in Hawaii, Sinik, Matmatha en Arid op het programma.

Sinds 2002 zorgen de tientallen concerten van het Brussels Summer Festival gedurende 10 dagen voor wat leven in het centrum van Brussel. Een vijftiental locaties, waaronder de Grote Markt, het Paleizenplein, het Rouppeplein en het Muntplein zullen tientallen Belgische en internationale (Frankrijk, GB, Zweden, Canada, Australië…) artiesten ontvangen.

Breed scala

De concerten brengen een breed scala aan muziekgenres: rap (Sinik), elektro (Sébastien Tellier, Cassius, Dubmood, Cozy Mozzy…), pop-rock (Girls in Hawaii, Arid, Aaron…), Franse chansons (Robert Charlebois, Matmatha, Sergent Garcia…), wereldmuziek en klassieke muziek. Op 30 en 31 augustus worden twee grote concerten georganiseerd op het Paleizenplein.

Zaterdag 30 augustus is gewijd aan de elektronische muziek met optredens en dj-sets van Sébastien Tellier, Cassius, Superlux, IAMX, Cozy Mozzy, Mixmaster Mike en MVST. Zondag gaat alle aandacht naar pop-rock met A Brand, Mud Flow, The Hoosiers, Arid, Girls in Hawaii en Aaron. Deze twee afsluitende concerten zijn betalend.

Het Brussels Summer Festival, dat betekent ook animatie met barbecue en Stadapéros, filmvoorstellingen en theater met “Théâtres Nomades” (van 21 tot 24 augustus). Op 31 augustus is het ook de opendeurdag van de verschillende Brusselse theaters.

Meer informatie en het programma vind je op: www.infofestival.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content