Brussels Museum voor Natuurwetenschappen lanceert wedstrijd over biodiversiteit

© iStockphoto

Het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel wil het onderwerp biodiversiteit weer op de kaart zetten met de wedstrijd ‘1001 voor biodiversiteit’.

Het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel wil het onderwerp biodiversiteit weer op de kaart zetten met de wedstrijd ‘1001 voor biodiversiteit‘. In een persbericht roept het museum jong en oud op om zelf met ideeën rond biodiversiteit naar voren te komen.

De wedstrijd ‘1001 voor biodiversiteit’ broedt voort op het bestaande boekje ‘366 tips voor de biodiversiteit’. Dat boekje werd in 2010 gelanceerd naar aanleiding van het jaar van de biodiversiteit. Met de nieuwe wedstrijd wil het Museum voor Natuurwetenschappen het debat weer op gang trekken.

“We hopen dat kinderen of volwassenen zelf tips geven om tot 1001 ideeën te komen. Het is de bedoeling om biodiversiteit te integreren in het dagelijks leven en erbij stil te staan”, zegt Yannick Liebens, persverantwoordelijke van het Museum voor Natuurwetenschappen.

Deelnemen aan de wedstrijd kan nog tot 10 april. De winnaars worden op 20 mei bekendgemaakt. Die dag wordt de twintigste verjaardag van de Belgische ratificatie van het Biodiversiteitsverdrag gevierd in het Museum voor Natuurwetenschappen. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content