Global Hotel & Resorts zal 68 tot 70 miljoen euro investeren in het project. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest draagt 2,7 miljoen van de nodige 4,5 miljoen euro bij voor de restauratie van het gebouw waarvan in 2000 de dakbedekking, de gevel en delen van het interieur beschermd werden.

Om vijf sterren te behalen, worden de bestaande kamers verruimd en worden er 31 kamers bijgebouwd in twee van de vijf nieuwe vleugels die naast het huidige hotel komen te staan. Alles wordt gebouwd in een eigentijdse stijl met neoclassisistische toetsen uit de voorgevel

aan de Koningsstraat.

Er zal een zwembad worden gegraven onder de centrale hal, die overkoepeld zal worden met een kopie van het originele glazen dak uit 1910.

Charles Picqué omschreef het Astoria Hotel als één van de mooiste schatten van het Brussel patrimonium uit het begin van de 20e eeuw. Naast het Metropole Hotel, is het het enige hotel dat aanspraak kon maken op de titel 'paleis' en prestigieuze gasten mocht ontvangen als Winston Churchill en keizer Hirohito van Japan.

Het Astoria-hotel werd gebouw in 1910, langs de koninklijke route tussen het Koninklijk Paleis en de Brusselse Kruidtuin.

Global Hotel & Resorts zal 68 tot 70 miljoen euro investeren in het project. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest draagt 2,7 miljoen van de nodige 4,5 miljoen euro bij voor de restauratie van het gebouw waarvan in 2000 de dakbedekking, de gevel en delen van het interieur beschermd werden. Om vijf sterren te behalen, worden de bestaande kamers verruimd en worden er 31 kamers bijgebouwd in twee van de vijf nieuwe vleugels die naast het huidige hotel komen te staan. Alles wordt gebouwd in een eigentijdse stijl met neoclassisistische toetsen uit de voorgevel aan de Koningsstraat. Er zal een zwembad worden gegraven onder de centrale hal, die overkoepeld zal worden met een kopie van het originele glazen dak uit 1910. Charles Picqué omschreef het Astoria Hotel als één van de mooiste schatten van het Brussel patrimonium uit het begin van de 20e eeuw. Naast het Metropole Hotel, is het het enige hotel dat aanspraak kon maken op de titel 'paleis' en prestigieuze gasten mocht ontvangen als Winston Churchill en keizer Hirohito van Japan. Het Astoria-hotel werd gebouw in 1910, langs de koninklijke route tussen het Koninklijk Paleis en de Brusselse Kruidtuin.