Brussels evenement Winterpret gaat door

© www.visitbrussels.be/E.Danhier

Het schepencollege van de stad Brussel heeft vrijdagmorgen beslist om Winterpret te laten doorgaan. Er komen verhoogde veiligheidsmaatregelen en de openingsuren worden ingekort, maar er is geen systematische controle van iedereen die de zone betreedt.

De stands openen de deuren al in de loop van de namiddag, maar de officiële opening is voorzien voor vrijdag 17.30 uur. Dan vertrekken de burgemeester en een delegatie op de Grote Markt voor een wandeling doorheen de evenementzone. Zowel de politie als de organisatoren nemen verhoogde veiligheidsmaatregelen.

Dit weekend is Winterpret open van 12 tot 20 uur en vanaf maandag van 12 tot 21.30 uur. De patrouilles worden versterkt in en rond de zone, waarbij de politie de hulp krijgt van privé-bewakingsfirma’s. Er komen fouilleringen en controles, waarbij de organisatie de medewerking van de handelaars en bezoekers vraagt, om een maximale veiligheid te kunnen verzekeren.

“Winterpret is een centraal evenement in onze kalender met een beslissende culturele, toeristische en economische impact voor onze stad”, zegt burgemeester Mayeur. Niet de hele zone zal afgezet worden. Er komen gerichte controles op basis van vooraf bepaalde criteria. “In de openbare ruimte en op een evenement waar shopping een belangrijk deel van uitmaakt kunnen we niet iedereen vragen geen zakken mee te nemen”, zei Mayeur. “In de komende maanden of zelfs jaren kan het dreigingsniveau op drie blijven. We zullen vanaf nu ook actoren worden van onze eigen veiligheid, dus moet iedereen meewerken”, gaf de burgemeester nog mee. (BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content