Brussels Airport heeft van januari tot en met juni meer dan 8,86 miljoen reizigers over de vloer gekregen. Dat is 2,4 procent meer dan in de eerste jaarhelft van 2011, zo meldt de beheerder van de nationale luchthaven.

De toename is enkel en alleen te danken aan het langeafstandsverkeer (naar landen buiten Europa). In dat segment werden ruim 3,1 miljoen reizigers geregistreerd, bijna 15 procent meer dan een jaar eerder.

Het intra-Europese verkeer bleef stabiel op iets minder dan 5,2 miljoen. De chartervluchten kenden daarentegen een daling met 28 procent (tot 518.000 passagiers). De hoeveelheid vervoerde vracht lag tijdens de eerste zes maanden van dit jaar 10 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal vliegbewegingen daalde met ruim 4 procent. (Belga/RDM)

Brussels Airport heeft van januari tot en met juni meer dan 8,86 miljoen reizigers over de vloer gekregen. Dat is 2,4 procent meer dan in de eerste jaarhelft van 2011, zo meldt de beheerder van de nationale luchthaven. De toename is enkel en alleen te danken aan het langeafstandsverkeer (naar landen buiten Europa). In dat segment werden ruim 3,1 miljoen reizigers geregistreerd, bijna 15 procent meer dan een jaar eerder. Het intra-Europese verkeer bleef stabiel op iets minder dan 5,2 miljoen. De chartervluchten kenden daarentegen een daling met 28 procent (tot 518.000 passagiers). De hoeveelheid vervoerde vracht lag tijdens de eerste zes maanden van dit jaar 10 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal vliegbewegingen daalde met ruim 4 procent. (Belga/RDM)