De luchthaven in Zaventem komt zo op 1.47 uur te liggen van de Franse hoofdstad. De luchtvaartmaatschappijen Brussels Airlines en Jet Airways, die deelnemen aan het project, bieden combitickets trein-vliegtuig aan. De Thalys-verbinding werd woensdag voorgesteld op Brussels Airport.

Vanaf eind oktober zal er elke dag een Thalys vertrekken in Parijs-Noord om 6.25 uur. De hst komt aan op Brussels Airport om 8.12 uur. De Thalys in omgekeerde richting vertrekt om 9.46 uur op de luchthaven en komt aan in Parijs om 11.35 uur.

Dankzij de nieuwe verbinding krijgen reizigers vanuit Parijs rechtstreekse toegang tot 25 internationale bestemmingen van Brussels Airlines (zoals het Afrikanetwerk) en Jet Airways (drie Indiase en drie Noord-Amerikaanse bestemmingen) via Brussels Airport. "Op die manier hebben we het station van Parijs-Noord omgevormd tot een echte luchthaven", luidt het bij de spoorwegmaatschappij NMBS, die ook partner is in het project.

"De nieuwe treindienst laat de luchthaven beter aansluiten met Parijs en de regio l'Ile-de-France. Deze regio heeft een potentieel van 11 miljoen inwoners, zo groot als de volledige Belgische bevolking", aldus Arnaud Feist, de CEO van Brussels Airport.

Brussels Airlines en Jet Airways bieden de combitickets sinds woensdag aan. Reizigers kunnen ook tickets kopen alleen voor de treinrit tussen Brussels Airport en Parijs-Noord. Zo'n ticket is er vanaf 59 euro in eerste klasse en 25 euro in tweede klasse.

Brussels Airport hoopt in de toekomst via Thalys verbonden te worden met andere steden, zoals bijvoorbeeld Amsterdam. Momenteel maken dagelijks circa 7.000 mensen gebruik van het station onder de luchthaven. Andere luchtvaartmaatschappijen zouden ook kunnen aansluiten bij het project.

Brussels Airport ligt nu nog op 1.59 uur van Parijs-Noord, zo staat op de website van Thalys. De reizigers moeten nu ook nog in Brussel-Zuid overstappen op een IR-trein. (Belga/MS)

De luchthaven in Zaventem komt zo op 1.47 uur te liggen van de Franse hoofdstad. De luchtvaartmaatschappijen Brussels Airlines en Jet Airways, die deelnemen aan het project, bieden combitickets trein-vliegtuig aan. De Thalys-verbinding werd woensdag voorgesteld op Brussels Airport. Vanaf eind oktober zal er elke dag een Thalys vertrekken in Parijs-Noord om 6.25 uur. De hst komt aan op Brussels Airport om 8.12 uur. De Thalys in omgekeerde richting vertrekt om 9.46 uur op de luchthaven en komt aan in Parijs om 11.35 uur. Dankzij de nieuwe verbinding krijgen reizigers vanuit Parijs rechtstreekse toegang tot 25 internationale bestemmingen van Brussels Airlines (zoals het Afrikanetwerk) en Jet Airways (drie Indiase en drie Noord-Amerikaanse bestemmingen) via Brussels Airport. "Op die manier hebben we het station van Parijs-Noord omgevormd tot een echte luchthaven", luidt het bij de spoorwegmaatschappij NMBS, die ook partner is in het project. "De nieuwe treindienst laat de luchthaven beter aansluiten met Parijs en de regio l'Ile-de-France. Deze regio heeft een potentieel van 11 miljoen inwoners, zo groot als de volledige Belgische bevolking", aldus Arnaud Feist, de CEO van Brussels Airport. Brussels Airlines en Jet Airways bieden de combitickets sinds woensdag aan. Reizigers kunnen ook tickets kopen alleen voor de treinrit tussen Brussels Airport en Parijs-Noord. Zo'n ticket is er vanaf 59 euro in eerste klasse en 25 euro in tweede klasse. Brussels Airport hoopt in de toekomst via Thalys verbonden te worden met andere steden, zoals bijvoorbeeld Amsterdam. Momenteel maken dagelijks circa 7.000 mensen gebruik van het station onder de luchthaven. Andere luchtvaartmaatschappijen zouden ook kunnen aansluiten bij het project. Brussels Airport ligt nu nog op 1.59 uur van Parijs-Noord, zo staat op de website van Thalys. De reizigers moeten nu ook nog in Brussel-Zuid overstappen op een IR-trein. (Belga/MS)