Brussels Airlines vliegt vanaf maart naar Armenië

© iStockphoto

Brussels Airlines voegt vanaf het volgende zomerseizoen – dat start in maart – de Armeense hoofdstad Jerevan aan haar netwerk toe. Het is de eerste rechtstreekse verbinding tussen België en Armenië, zo meldt de luchtvaartmaatschappij.

De verbinding zal één keer per week worden verzorgd: heenvlucht op vrijdagavond en terugkeer naar Brussel zaterdagochtend. In juli en augustus zijn er twee verbindingen per week (met bijkomend een vlucht op dinsdagavond/woensdagochtend).

“Met de nieuwe rechtstreekse vlucht komt Brussels Airlines tegemoet aan de belangrijke marktvraag van onder meer de Armeense diaspora in ons land en in de buurlanden”, klinkt het in een persbericht. “De nieuwe route is ook goed nieuws voor enkele Belgische touroperators en reisagenten die toeristische reizen naar Armenië verzorgen.”

Brussels Airlines vliegt vanaf maart naar Armenië
© De hoofdstad Jerevan met op de achtergrond de berg Ararat.

De vluchten zullen worden uitgevoerd met een Airbus A320 en duren 4,5 à 5 uur. Vanaf december dit jaar en tot maart voert Brussels Airlines, in samenwerking met de Belgisch-Armeense reisorganisatie Armwings, overigens al enkele chartervluchten uit tussen Brussel en Jerevan.

De republiek Armenië ligt in de Zuidelijke Kaukasus. Er wonen circa 3 miljoen mensen, van wie ongeveer een derde in de hoofdstad. Het grenst aan Georgië, Azerbeidzjan, Iran en Turkije. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content