Brussels Airlines komt met Magritte-vliegtuig

© Belga

Bijna een jaar na de lancering van het Kuifje-vliegtuig, kondigt Brussels Airlines een nieuw volledig beschilderd toestel aan. Het onderwerp zal dit keer het werk van de Belgische surrealistische kunstenaar René Magritte zijn.

Dat blijkt uit een video die de luchtvaartmaatschappij op de sociaalnetwerksite Facebook plaatste.

“We gaan inderdaad Magritte in de wolken brengen”, bevestigt Geert Sciot, de woordvoerder van Brussels Airlines. “We werken momenteel aan een lay-out voor het vliegtuig, dat in de komende maanden beschilderd zal worden.” Meer details zijn er nog niet.

De surrealistische schilder en de Belgische luchtvaart hebben een verleden. Jarenlang was “De Hemelvogel” van Magritte een van de symbolen van Sabena, de in 2001 ter ziele gegane voorganger van Brussels Airlines. Het schilderij “De Hemelvogel” was tot dan ook in het bezit van de luchtvaartmaatschappij, maar werd na het faillissement voor 3,4 miljoen euro geveild.

Ook in de video die Brussels Airlines postte, is de Magritte-vogel te zien op een vliegtuigstaart. Toch wil Sciot niet spreken van een knipoog naar het verleden. “Er is een link, maar dit past vooral in onze ‘Belgitude’, waarmee we ons willen positioneren als Belgisch bedrijf”, zegt de woordvoerder. “Dat doen we met Belgische iconen, zoals Kuifje en de Rode Duivels, en met acties zoals bijvoorbeeld de Tomorrowland-vluchten en het schenken van minder bekende Belgische bieren aan boord.”

Het Magritte-vliegtuig zal het derde toestel in de vloot van Brussels Airlines worden met een volledig eigen look. Sinds maart vorig jaar vliegt het Kuifje-vliegtuig “Rackham” rond, en binnenkort onthult de maatschappij ook een Rode Duivels-vliegtuig. Dat werd mede door enkele spelers ontworpen naar aanleiding van het EK voetbal later dit jaar in Frankrijk.

Voor het WK in Brazilië twee jaar geleden kregen ook twee vliegtuigen een speciale look, maar toen ging het nog niet om een volledige make-over. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content