Brussels Airlines gaat uitbreiden met 400.000 zetels

© Brussels Airlines

Brussels Airlines bindt de strijd aan met Ryanair en gaat fors uibreiden: negen nieuwe zomerbestemmingen en 400.000 extra zetels.

In november kondigde Ryanair aan in februari te gaan vliegen vanaf Brussels Airport. Dat betekent een flinke concurrent voor Brussels Airlines die daarom nu de tegenaanval inzet door fors uit te breiden.

In totaal maakte Brussels Airlines negen nieuwe zomerbestemmingen bekend en twee nieuwe bestemmingen die Brussels Airlines het hele jaar door zal bedienen. Het gaat om de grootste netwerkuitbreiding in de geschiedenis van de maatschappij.

Met Ajaccio, Athene, Bari, Bastia, Cagliari, Figari, Malta, Montpellier en Sevilla worden populaire zomerbestemmingen aan het netwerk toegevoegd. De nieuwe lijnvluchten naar Krakau en Warschau illustreren een sterke investering in de Poolse markt.

Daarnaast worden de vluchtfrequenties naar talrijke bestaande bestemmingen (Firenze, Palermo, Marseille, Catania en Madrid) gevoelig verhoogd, wat resulteert in een totaal van 400.000 extra aangeboden zetels in 2014. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content