Brussel voor allen

© Reuters

De tiende editie van de drietalige gids “Brussel voor Allen” met praktische informatie over de toegankelijkheid van toeristische plaatsen is gelanceerd.

Het boek bevat praktische informatie over de toegankelijkheid van toeristische plaatsen in de hoofdstad. Zo wil creator vzw AMT Toegang en Mobiliteit voor Allen) bewustwording creëren bij toeristische organisatoren.

In “Brussel voor Allen” vinden mensen met een beperking hoe toegankelijk de hotels, restaurants, musea en andere toeristische trekpleisters voor hen zijn. Daarbij worden verschillende pictogrammen gebruikt, zoals de toegankelijkheid met een rolstoel of voor doven en slechtzienden.

De plaatsen die goed scoren in een bepaalde categorie krijgen een groen pictogram, een oranje betekent dat het enkel toegankelijk is mits assentie. De gids moet reisbureaus en andere organisatoren bewustmaken van de nood aan toegankelijkheid.

Gelijke kansen

“Bijna iedereen is op een bepaald moment in zijn leven minder mobiel”, zegt Brussels staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bruno De Lille (Groen). “Daarom reikt een integrale toegankelijkheid veel verder dan enkel personen met een handicap. Het betekent toegang voor iedereen tot het sociale, culturele en economische leven. Het is een kwestie van gelijke kansen en dus een grondrecht.”

De papieren bronnengids is gratis verkrijgbaar bij Visit Brussels en het Infopunt Toegankelijk Reizen. Op de website is meer informatie en toelichting te vinden. De gids is een aanvulling op de traditionele toeristische gidsen, die volgens de organisatoren onmisbaar blijven. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content