Brussel Bad opent met groot feest

© Belga

Drieduizend ton zand uit de Noordzee verandert de Brusselse Akenkaai binnenkort in een echte badplaats.

Voor de tiende editie van het evenement Brussel Bad, dat dit jaar plaatsvindt tussen 6 juli en 12 augustus, wordt een groot openingsfeest gepland. Voor het eerst vinden er activiteiten op het kanaal plaats.

Op 6 juli, rond 17 uur, vertrekken acht zeilboten vanaf het Muntplein richting het kanaal, waar ze met kranen 50 meter boven de grond worden gehesen. Daarna volgt een show. Achteraf is er nog vuurwerk.

Op het parcours van 500 meter zijn er dit jaar opnieuw kraampjes met drank en eten, naast een grote sportzone (voor petanque tot voetbal of tennis) en een kinderdorp. Concerten zullen niet ontbreken.

Voor het eerst zijn er ook activiteiten op het kanaal. Zo komt er een rondvarende boot met dj-sets van drie uur, de boat club. Tussen 7 tot 15 juli ligt er ook een onderzeeër aangemeerd. Duikboot Axolot opent zijn deuren voor jong en oud, waarbij vertellers-acteurs het woord nemen.

De stad Brussel hoopt op 400.000 bezoekers. Het evenement loopt vijf weken lang, telkens van dinsdag tot zondag. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content