Brussel Bad brengt vanaf 1 juli de zomer naar Brussel

© Belga

Van 1 juli tot 7 augustus tovert Brussel Bad de Akenkaai opnieuw om tot een heuse strandboulevard waar inwoners van Brussel en daarbuiten gratis van de zomer kunnen genieten. Film, muziek, sport en spel; dat staat allemaal op het programma.

Brussel Bad opent op vrijdag 1 juli feestelijk met een feeërieke lichtstoet. Maar er zijn nog verschillende nieuwigheden voor de vijftiende editie. Zo heeft Brussel Bad nu zijn eigen applicatie om je bezoek optimaal te plannen en is er de wekelijkse krant het ‘Gazetteke’.

Om de veiligheid te garanderen zal er voldoende politie aanwezig zijn op het terrein, maar de mensen mogen wel rugzakken meenemen naar Brussel Bad. “We weten dat veiligheid een belangrijk punt is, maar je kan niet aan al die jongeren zeggen dat ze geen rugzak mogen meenemen. De politie zal wel willekeurige controles uitvoeren en tijdens de grotere evenementen zal er ook meer controle zijn”, zegt Brussels burgemeester Yvan Mayeur(PS).

Zoals elk jaar is er ook veel aandacht voor het Brusselse nachtleven. De “Boatclub”, een vier uur durende feestcruise organiseert ook dit jaar elk weekend hippe feestjes. Cultuur komt ook ruimschoots aan bod op Brussel Bad. Zo is er dit jaar een filmfestival dat volledig in het teken staat van de Spaanse hoofdstad Madrid en is er een samenwerking met operahuis De Munt. Voor de sportievelingen staan er verschillende initiaties van sporten als Beach Rugby en toernooien op het programma. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content