Brussel Bad brengt het strand opnieuw naar de stad

© Visit Brussels

Brussel Bad strijkt voor de zeventiende keer neer op de Akenkaai en de Bécokaai aan het Brusselse kanaal. Met een uitbreiding van de sportzone en een sluitingsdag die samenvalt met het nieuwe tijdelijke museum Kanal-Centre Pompidou, is Brussel Bad klaar om de zomer naar het kanaal te brengen. Het evenement vindt plaats van 6 juli tot 12 augustus.

De site van Brussels Bad krijgt enigszins een nieuwe look dit jaar, want de activiteiten op de Bécokaai worden stevig uitgebreid met een sportzone van 850 m², waar er duchtig aan onder andere beachvolleybal, beachrugby of petanque kan gedaan worden en er ook verschillende initiaties yoga en gevechtsporten plaatsvinden.

Op de Bécokaai krijgt ook het openluchtfilmfestival L’heure d’été van Cinema Galeries een plekje. De rode draad doorheen de films is Brazilië.

De hoofdingang van het nieuwe museum Kanal op de Akenkaai bevindt zich pal in het midden van Brussel Bad. Om op hetzelfde ritme te bewegen, valt de sluitingsdag van het tijdelijke Brusselse strand nu ook op dinsdag, net zoals die van Kanal.

Zoals elk jaar is er op beide oevers heel wat te drinken en te eten bij de 36 marktkramers. Om beide oevers te verbinden, wordt de tijdelijke wandelbrug over het kanaal voor de tweede keer opgetrokken.

Het Let It Beach Festival en haar dagelijkse optredens zorgen samen met het feestconcept Archipel voor de muzikale noot.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content