Bruparck opent Groote oorlog parcours

© Belga

Themapark Mini-Europa opent het 25ste seizoen, met nieuwe attracties en een parcours in het teken van de Eerste Wereldoorlog.

In totaal werd meer dan 200.000 euro geïnvesteerd in renovaties en nieuwigheden in het miniatuurpark. Daaruit blijkt volgens eigenaar Thierry Meeùs opnieuw de wens van Mini-Europa om zich te blijven verbeteren.

Volgens Meeùs wil het park zich blijven ontwikkelen, ondanks de onzekere toekomst door de komst van het Neo-project. Dat blijft zeker tot begin 2017, maar wat er daarna gebeurt, is nog niet zeker.

“Het avontuur van Mini-Europa begon met de inhuldiging door de toenmalige prins Filip en sinds die eerste dag zijn wij het park blijven verbeteren, renoveren en verrijken zodat we zijn uitgegroeid tot één van de belangrijkste toeristische attracties van Brussel en België”, zegt Meeùs. “In 2013 verwelkomden we liefst 380.000 bezoekers”.

Eerste Wereldoorlog

Vanaf mei kunnen bezoekers een parcours volgen in het teken van de Eerste Wereldoorlog. Dat leidt hen langs Belgische en Europese monumenten die een link hebben met 14-18, aangevuld met een nieuwe site met de graven en beelden van Belgische oorlogskerkhoven. De site werd voor een derde gefinancierd door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

In mei wordt ook de nieuwe maquette van het abdijcomplex El Escorial van de Spaanse Filips II samengesteld. Vanaf juni wordt een stukje Mini-Europa ingenomen door zonnevoertuigen.

Op 21 en 22 maart viert Mini-Europa de nationale feestdag van Hongarije met “Szekler Legends”, waarbij aandacht wordt geschonken aan de Hongaarse etnische groep Szeklers met spelletjes, animatie, folkmuziek, een wedstrijd en de plaatselijke keuken. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content