Britse scholen bezoeken massaal Belgische en Franse WO I-sites

© Facebook

Meer dan 1.100 Britse scholen hebben zich ingeschreven om vanaf volgend jaar een bezoekje te brengen aan de Belgische en Franse sites van de Eerste Wereldoorlog in het kader van de 100-jarige herdenking van WO I. Dat meldt de Britse ambassade in België.

Meer dan 1.100 Britse scholen hebben zich ingeschreven om vanaf volgend jaar een bezoekje te brengen aan de Belgische en Franse sites van de Eerste Wereldoorlog in het kader van de 100-jarige herdenking van WO I. Dat meldt de Britse ambassade in België. De Britse regering trekt 5,3 pond (6,25 miljoen euro) uit voor de schoolbezoeken aan WO I-sites. Op initiatief van het Britse ministerie van Onderwijs werd afgelopen zomer een project gelanceerd om Britse studenten kennis te laten maken met de oorlogssites van het Westelijke front. De inschrijvingen verlopen erg vlot. Tot nu toe schreven al meer dan duizend scholen zich in en de Britten verwachten nog meer inschrijvingen.

Kennis uit eerste hand

De limiet wordt gezet op drieduizend scholen. Dit betekent dat alle middelbare scholen beroep kunnen doen op het vrijgemaakte budget. Tussen 2014 en 2019 mogen de scholen minstens twee leerlingen en een leerkracht uitsturen voor een vierdaagse rondrit langs het front. Het project heeft als doel de leerlingen uit eerste hand te laten vernemen wat de Britse troepen hier hebben meegemaakt. Na hun studiereis kunnen ze hun kennis en ervaringen delen met hun medeleerlingen.

Goede ontvangst De Britse scholen zullen goed ontvangen worden hier in België. “Dergelijke initiatieven kunnen wij alleen maar toejuichen. Als ontvangende regio zijn ze al enkele jaren bezig om de herdenking zo kwalitatief mogelijk voor te bereiden. De regio is klaar om alle bezoekers een gepast verblijf aan te bieden. . We willen het verhaal van de Eerste Wereldoorlog ook aan verschillende doelgroepen vertellen: voor schoolgaande jeugd zijn er in de musea educatieve pakketten op maat beschikbaar,” klinkt het bij Toerisme Westhoek. (Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content