De top van Europa, op het vlak van hotelservice, wordt uitgemaakt door Finland, Duitsland, Oostenrijk, Hongarije en Slovakije. Landen als Italië, Griekenland en Frankrijk stranden op plekken ver buiten de top tien. Groot-Brittannië scoort slecht op zijn geheel, maar ook zijn hoofdstad is volgens toeristen geen toppertje qua hotelvriendelijkheid. Het is bovendien de slechtst scorende Europese hoofdstad.

Fiona Duncan, reisexperte van The Telegraph, heeft hiervoor een verklaring. 'Het is niet zozeer dat de Britse service ondermaats is, maar het zit in de tewerkstelling. Maar liefst 2 miljoen mensen worden in de hotelwereld tewerkgesteld en velen onder hen horen daar niet thuis en dat voel je.' Volgens Duncan merk je meteen dat je je minder welkom voelt als het personeel niet gedreven en enthousiast is. (AB / via Telegraph.co.uk)

De top van Europa, op het vlak van hotelservice, wordt uitgemaakt door Finland, Duitsland, Oostenrijk, Hongarije en Slovakije. Landen als Italië, Griekenland en Frankrijk stranden op plekken ver buiten de top tien. Groot-Brittannië scoort slecht op zijn geheel, maar ook zijn hoofdstad is volgens toeristen geen toppertje qua hotelvriendelijkheid. Het is bovendien de slechtst scorende Europese hoofdstad.Fiona Duncan, reisexperte van The Telegraph, heeft hiervoor een verklaring. 'Het is niet zozeer dat de Britse service ondermaats is, maar het zit in de tewerkstelling. Maar liefst 2 miljoen mensen worden in de hotelwereld tewerkgesteld en velen onder hen horen daar niet thuis en dat voel je.' Volgens Duncan merk je meteen dat je je minder welkom voelt als het personeel niet gedreven en enthousiast is. (AB / via Telegraph.co.uk)